|
PORTUGAL
Algarve
Restaurant Avenida |Lagos (Algarve) | sep '18
Dit restaurant op de begane grond van het Avenida hotel ligt aan de
boulevard, recht tegenover de brug naar de Marina. Een moderne en frisse
designzaak die wordt gerund door Roeland Klein (ex Hermitage*, Rijsoord).
Hij en zijn jonge brigade geven een moderne draai aan de Portugese keuken.
We begonnen met een oester met gin-tonic schuim en zoetzure komkommer,
gevolgd door heerlijke bouillabaisse met mossel en apart geserveerde
tartaar van garnaal en Cantaloupe meloen. Mooi! De makreel, daarna,
kwam met komkommer, oester, crème fraîche en cresson. Gevolgd
door coquilles met artisjokpuree, witlof, appel en hazelnoot, en langoustine
met groene bonen, carbonarasaus en bacalhau met zoete aardappel. Tot
slot yoghurtcrème met aardbeien. We hebben gesmuld van de kookkunsten
van Roeland en raden iedereen aan hier eens een kijkje te gaan nemen.
Een onvergetelijke avond!
www.avenidarestaurante.pt
Borda
do Cais |Ferragudo (Algarve) | sep '18
Leuk lokaal restaurant aan de kade van Ferragudo. De heerlijke vis wordt
iedere dag vers aangevoerd door lokale vissers. Je geniet hier van risotto
met scheermessen (de schelpdieren, uiteraard) en vis van de houtskoolgrill.
Lekkere rosé uit de Douro erbij, echt prima!
Palacio
Estoi |Estoi (Algarve) | sep '18
Het Pousada Palacio de Estoi ligt in het centrum van Estoi, op slechts
10 km van Faro, op het terrein van een prachtig paleis uit de 19e eeuw.
Een heerlijk hotel waar heden en verleden goed met elkaar verweven zijn.
Mooie ruime kamer en goed ontbijt. Het restaurant heeft een aantal lekkere
gerechten op de kaart staan. Verder een leuke enthousiaste bediening
en een wijnkaart met redelijk geprijsde wijnen. www.pousadas.pt/en/hotel/pousada-estoi
O
Alambique | Silves (Algarve) | sep '18
In dit restaurant serveert de Duitse eigenaresse al bijna 20 jaar klassieke
gerechten aan vooral haar vaste gasten. Verwacht hier geen moderne geraffineerde
gerechten maar correcte klassieke schotels zoals salade met geitenkaas,
gebakken paddenstoelen met kruiden en knoflook, gebakken garnalen in
kokosbeslag en sinaasappel-gembersaus. En als hoofdgerecht een lekkere
steak, lam, kabeljauw of zonnevis.
https://o-alambique.jimdosite.com
Porto
O
Gaveto | Matasinhos | OKT 2017
Traditioneel visrestaurant in de beste zin des woords. Wat je hier ook
eet, oesters, sardines, kreeft etc. alles is erg lekker. Zeer vriendelijke
bediening en zeer betaalbare wijnen op de kaart!
www.ogaveto.com
Os
Lusiadas | Matasinhos | OKT 2017
Nog een perfect restaurant in dit stadje, 8 km buiten Porto, met z’n
ontelbare visrestaurants. Prachtige plateaus de fruits de mer en alles
wat er verder uit zee komt. Wij genoten van percebes (ganzemossel),
oesters en een langouste. Mooie wijnkaart en zeer goede bediening die
nog alles aan tafel uitserveert.
www.restaurantelusiadas.com
Cantinho do Avillez | Porto |OKT 2017
Dit restaurant is van sterren kok José Avillez (Belcanto** Lissabon).
Het is een buitengewoon sfeervol restaurant met een kaart met leuke
gerechten zoals o.a. gemarineerde coquilles met rijst en champignons,
gazpacho, gefrituurde groene bonen met tartaarsaus, half rauwe tonijn
met oriëntaalse groenten en octopus met zoete aardappel. Zeer betaalbaar
en een interessante wijnkaart met een groot aantal wijnen per glas.
www.cantinhodoavillez.pt
Toscano
| Porto | OKT 2017
Leuk Italiaans restaurant met een groot aantal bekende gerechten: lasagna,
verse pasta, risotto, ossobuco en natuurlijk pizza’s. De meeste
gerechten vonden wij aan de hartige kant.
Casa de Cha da Boa Nova* | Leça de Palmeira | OKT 2017
Prachtig tussen de rotsen aan zee gelegen restaurant van top kok Rui
Paula. 3 prachtige amuses openen het lunchmenu van €125,-. Daarna
volgden 7 gangen. Achtereenvolgens een plaatje van een bord met een
oester met pareltjes gedrapeerd voor de schelp die is gevuld met rauwe
tonijn en dille. Rode garnaal uit de Algarve in een heerlijke champignonbouillon.
Vervolgens een hommage aan de visser, daarna koolvis met plankton en
percebes, een stukje tong met curry en kokosnoot (super!), calamares
met een sauce Bordelaise en gebakken rijst en het dessert in drie gangen
geserveerd. Een heerlijke lunch waarbij we eindelijk weer eens een aantal
prachtige open wijnen konden kiezen die geserveerd werden door een zeer
gemotiveerde niet te opdringerige sommelier.
www.casadechadaboanova.pt
|
|