|
ERADUS
WINES
AWATARE VALLEY
Vlakbij
het plaatsje Seddon, in de Awatare Valley (Marlborough) liggen de prachtige
wijngaarden van Eradus Wines. Het microklimaat (weinig regen, veel zon
en 's zomers koele nachten) en de bodem lenen zich uitstekend voor het
specifieke karakter van de Nieuw Zeelandse wijnen. De arme rotsachtige
grond zorgt voor de zo typische mineraliteit en grassige tonen.
In 2004 nam Michiel Eradus, samen met zijn vrouw Hanna, het domein over
van zijn vader Har, die het wijngoed in 1982 startte nadat hij vanuit
Nederland was geemigreerd. De produktie komt van de 12 ha eigen wijngaarden
(pinot noir, sauvignon blanc en pinot gris).
De
wijn wordt gevoerd door beroemde restaurants als de Fat
Duck*** in Londen,
Chez Panisse*** in San Francisco, Nobu
en Jamie Oliver’s Fifteen in Melbourne.
Eradus
sauvignon blanc
Een rijke neus met tonen van citrus, vers gemaaid gras, kruisbessen
en perzik. De smaak is mondvullend, complex, sappig en mineraal en de
lange afdronk fris en zuiver. Kortom een optimaal rijpe wijn die volledig
in balans is. Te consumeren tussen nu en 18 maanden.
Eradus pinot gris
Heerlijke wijn met een zachte textuur, rijk van smaak met aroma’s
van perzik en peer.
Eradus
pinot noir
In het bouquet een hint van tabak, pruimen en aardbei en in de smaak
zwart fruit, kruidentonen en zachte tannines en verrukkelijke fruitzuren
die nog lang natalmen in een boeiende afdronk.
Eradus Sticky Micky
Een verfijnde dessertwijn met rijke en zoete tonen van honing, sinaasappel
en abrikoos. Complex bouquet en mooie balans met frisse en verfijnde
zuren die zo typisch zijn voor de Sauvignon Blanc.
|
|
Michiel en Hanna Eradus
met de kinderen
|
|