TOBAR
RIBERA DEL DUERO

De Ribera del Duero is ongetwijfeld één van de meest tot de verbeelding sprekende appellaties van Spanje. Het gebied strekt zich uit over 4 provincies in het centrum van de Duero-vallei en de meest beroemde wijn van Spanje Vega Sicilia komt uit dit gebied.
Het klimaat van de Duerovallei is een mix van de continentale invloed van de extreme winterkou van de meseta en mediterrane kenmerken van het lagere gebied. Over het algemeen is het in de zomer overdag heet en droog.

’s Nachts is de temperatuur als gevolg van de hoogte (tussen de 500 en 850 meter) echter veel lager, waardoor de wijnstokken kunnen afkoelen en bijkomen. Dit is goed voor de druiven.
De belangrijkste druivensoort in de D.O. – de Tempranillo, die ook wel Tinta del País of Tinto Fino wordt genoemd – staat in 85% van de wijngaarden aangeplant.

De rode Tobar komt van 60-80 jaar oude wijngaarden uit La Horra en Quemada, dorpjes uit het district van Burgos en is gemaakt van de Tempranillodruif. Wijnmaker Isaac Fernandez lagert de wijn na een gisting op roestvrijstalen tanks, 6 maanden op een combinatie van Frans- (70%) en Amerikaans (30%) eiken vaten.

Tobar
Een heerlijk fruitige, toegankelijke wijn gemaakt van de Tempranillodruif. De kleur is robijnrood, de smaak is vol, puur en genereus met tonen van kersen, pruimen en kruiden.