DOMAINE SAINT PRÉFERT CHATEAUNEUF DU PAPE
DOMAINE FERRANDO

De wijnen van Chateauneuf du Pape worden gemaakt van 13 toegestane druiven (8 blauwe en 5 witte).Bijna geen enkel domein gebruikt alle druiven. Het domaine Saint Préfert gebruikt voor de witte wijn de clairette en de rousanne en voor de rode wijnen de grenache, syrah, mourvèdre en cinsault.

Het domein werd gesticht in 1920 door Fernand Serre, een apotheker uit Avignon en hij zette de eerste schreden op het pad van wijnmaker. Na zijn dood neemt zijn zoon Camille het wijngoed over en Saint Préfert wordt één van de eerste domeinen die zijn wijnen op fles zal exporteren. Sinds 2003 wordt Saint Préfert geleid door de gedreven Isabel Ferrando en het bezit is tegenwoordig 17 ha groot. Isabel is een absolute topper, een nieuwkomer die nu al furore maakt in het kleine wereldje van Chateauneuf du Pape. Alle grote bladen, Wine Spectator en Robert Parker’s Wine Advocate voorop, zijn laaiend enthousiast over haar stijl en wijnen.

De opbrengsten per ha bedragen slechts 20 hl per ha en dit zorgt voor prachtige geconcentreerde wijnen met veel finesse.
De wijnen verblijven 18 maanden op (gedeeltelijk) nieuwe demi muids vaten (600 liter).

Chateauneuf du Pape Classique
Gemaakt van grenache (85%), cinsault (5%), syrah (5%) en mourvedre (5%) geeft deze wijn alles wat u van een klassieke Chateauneuf mag verwachten: breed met boeiende nuances. In de smaak vinden we laurier, viooltjes, truffel, kruiden en pruimen en de afdronk is zijdezacht en blijft minuten lang in de mond achter.

Chateauneuf du Pape «Reserve Auguste Favier»
Deze grote wijn wordt gemaakt van cinsault van 40 tot 100 jaar oude stokken (15%) en grenache (85%).
Een robijnrode wijn met de geur van rijpe pruimen, kersen, aardbeien en kruiden en in de smaak de expressie van het terroir dat zich openbaart in een veelheid aan smaken zoals kaneel, vijgen, honing en geconfijt fruit, hierna volgt een extreem volle en zachte afdronk.

Chateauneuf du Pape «Collection Charles Giraud»
De beschrijving van deze wijn behoeft slechts twee woorden: Absoluut top!

Chateauneuf du Pape Isabel Ferrando «Colombis»
Deze top-cuvée komt van een apart perceel, gelegen in het westen van Chateauneuf die beplant is met 60 jaar oude grenache-stokken.Het kleine perceel wordt omringd door oude eiken en olijfbomen.
Bij deze mondvullende wijn staat elegantie voorop. Zijdezachte tannines, aroma’s van zwart fruit, laurier en mineralen en een heerlijke afdronk maken deze wijn tot een onvergetelijke.

 

 

 


Isabel Ferrando