DOMAINE OLIVIER
SANTENAY

Het domaine Olivier werd in de jaren ’60 gesticht door Hervé Olivier. Sinds de oogst van 2002 wordt het geleid door Antoine en Rachel Olivier. Zij bewerken 9,5 ha. wijngaard en hebben gekozen voor kwaliteit; geen chemische onkruidverdelging (“protection raisonnée”) en beperking van de rendementen. Er wordt uitsluitend met de hand geoogst om optimaal rijpe en gezonde druiven te verkrijgen. Daardoor komen de karakteristieken van het “terroir” (bodem) des te beter tot uitdrukking. Uit deze benadering spreekt veel respect voor de natuur.
De Oliviers bezitten enkele voorbeeldig gelegen wijngaarden zoals Beaurepaire (rood) en Le Bievaux (wit).

Bourgogne Blanc
Vanwege de toevoeging van 25% Santenay Blanc een ongelofelijk lekkere witte Bourgogne met in het bouquet nootachtige tonen en rijp fruit. Verkwikkende soepele witte Bourgogne, heerlijk en betaalbaar.

Bourgogne Rouge

Ook hier vanwege de toevoeging van 25% Santenay Rouge een heerlijke rode Bourgogne met in het bouquet rood fruit en verder wat aardse tonen in geur en smaak. Wederom een aantrekkelijke soepele rode Bourgogne, heerlijk en betaalbaar.

Santenay Le Bievaux

De wijngaard Le Bievaux, die qua ligging en bodem overeenkomsten vertoont met bepaalde gerenommeerde grand-cru wijngaarden, levert, met zijn ruim 25 jaar oude wijnstokken, een prachtige wijn. In het bouquet treffen we o.a. tonen van geroosterd brood, boter en abrikoos aan. In de smaak is er een mooie harmonie van elegantie, rondeur, nootachtige tonen en rijp fruit.

Santenay 1er Cru Beaurepaire
Kersenrood. Aroma van frambozen, maar ook mineralen en kruiden. Fruitige smaak met goede structuur van zachte tannines. Frisse, stimulerende wijn die op fles nog complexiteit zal ontwikkelen.

Savigny les Beaune 1er Cru Les Peuillets
Echte pinot noir neus. Heerlijk rood fruit en verder wat aardse tonen in geur en smaak.
Een aantrekkelijke prettige wijn, rond smakend met stijl en charme.

 


Antoine en Rachel Olivier