PIERRE MOREY / MAISON MOREY-BLANC
MEURSAULT

Meer dan twee eeuwen geleden werd het Domaine Morey gesticht, eerst vestigde men zich in Chassagne Montrachet, later verhuisde men naar Meursault.
Sinds 1971 staat het wijngoed onder leiding van Pierre Morey en sinds 1998 wordt hij geassisteerd door zijn dochter Anne.
Pierre Morey werkte vroeger als métayer voor het Domaine Lafon en sinds 1989 werkte hij als regisseur van het niet minder beroemde Domaine Leflaive. Na 20 jaar Leflaive is hij sinds eind dit jaar (2008) gepensioneerd en legt hij zich voor 100% toe op zijn eigen wijngaarden.
De oppervakte van de wijngaarden bedraagt ongeveer 10 ha van gemiddeld 35 jaar oud.
De 4,20 ha chardonnay, 2,95 ha pinot noir en 1,85 ha aligoté zijn verdeeld over de gemeenten Monthelie, Pommard, Puligny-Montrachet en natuurlijk Meursault.
In 1991 begint Pierre Morey biodynamisch te werken en in 1997 is het hele domaine bekeerd tot de biodynamie. Pierre Morey maakt volle, klassieke Bourgognes, waarvan hij vindt dat je ze vooral niet te jong moet drinken, zijn wijnen zijn voor mensen met geduld. De meeste van zijn wijnen komen dan ook pas na enkele jaren op de markt en kunnen dan ook nog jaren mee.
Om enkele hem na het hart liggende appellaties te kunnen voeren heeft Pierre in 1992 het bedrijfje Morey-Blanc opgericht. Deze kleine activiteit koopt òf druiven òf most van een aantal topproducenten, waarna de vinificatie en de opvoeding in de kelders van Meursault plaatsvindt.

Auxey Duresses Blanc Morey Blanc
Deze wijn heeft het bouquet van een Meursault: amandel en boter. De smaak is zeer vol en wordt ondersteund door prachtige zuren die de wijn vitaal houden.

Meursault Pierre Morey
Deze wijn is op en top Meursault, ladingen vol noten, amandelen en boter!
Gemaakt van druiven uit 3 verschillende “lieux-dits”: Les Pellans, Les Forges en La Chaume de Narvaux. Wat een overweldigende wijn, wat een expressie, rijpheid en rondeur!

Meursault 1er Cru Perrieres
Een grote wijn die alles heeft: balans, sappigheid, ras, elegantie en prachtig verweven hout. Een absolute topper

 


Pierre Morey