MARCHAND TAWSE
NUITS SAINT GEORGES

De Canadees Pascal Marchand was in 1985 wijnmaker van Comte Armand’s Clos des Epeneaux en hij overtuigde hem er toen reeds van om organisch te gaan werken. Daarna werd hij in 1999 verantwoordelijk voor het nieuwe Domaine de la Vougeraie, ook hier introduceerde hij de biologische werkwijze. Na wat omzwervingen en consulting klussen, werd in 2006 een eerste stap gezet naar een eigen bedrijf. Enige jaren later (2010)werd financiële steun gevonden bij de Canadese bankier Moray Tawse die tevens enige wijngaarden en het domein Maume (Gevrey) aankocht. Naast de 8 ha eigen wijngaarden die biodynamisch bewerkt worden, worden ook druiven van derden gekocht.

Pommard 1er cru "Les Charmots"
Niemand anders dan Pascal Marchand weet hoe hij met een Pommard om moet gaan! Ooit wijnmaker van het legendarische Clos des Epeneaux weet hij opnieuw alles uit deze wijn te halen. Een duidelijke Pommard stijl, krachtig maar met elegance, met intense aroma's van rood en zwart fruit, specerijen, ceder en rijpe tannines.

Gevrey Chambertin
Soepel, gul zwart fruit met milde tonen. Rijk en boordevol expressie. Mondvullend, met kruidigheid, evenwicht en charme.

 

 


Pascal Marchand