DOMAINE VINCENT & FRANCOIS JOUARD
CHASSAGNE MONTRACHET

De broers Vincent en Francois Jouard bezitten 11 ha. wijngaard in Chassagne Montrachet, 4 ha. rood en 7 ha. wit. Tot voor kort leverden zij hun productie aan bekende “negociants” (wijnhandelaren) maar sinds enige jaren voeden ze hun eigen wijnen zelf op. De druivenstokken zijn minimaal 45 jaar oud en zijn hierdoor met recht “vieilles vignes”. Hun beste percelen zijn de 1ers crus Morgeot, Les Chaumeés “Clos de la Truffière” en La Maltroie en de grand cru Batard Montrachet. Hun witte wijnen zijn floraal, rijk, mondvullend en bezitten aangename zuren. Het dorp Chassagne Montrachet excelleert vooral in witte wijnen. Hier worden de grootste en bekendste witte wijnen van de wereld gemaakt: de grands crus Criots Batard Montrachet, Batard Montrachet en le Montrachet.

Chassagne Montrachet
Heerlijke frisse Chassagne met een beetje boter in de neus en een elegante smaak met wat "geroosterd brood" en vanille in de smaak.

Chassagne Montrachet 1er Cru
Gulle krachtige wijn met prachtige milde tonen van getoast eikenhout in de smaak. Vanille, mooie zuren, fruit en elegantie vervolmaken deze wijn.

Batard Montrachet Grand Cru
Een nobele, zeer grote wijn die alles heeft: balans, sappigheid, ras, elegantie en prachtig verweven hout. Een absolute topper!

 


Francois Jouard