DOMAINE ANDRE ET EDMOND FIGEAT
POUILLY FUME

In de meest oostelijk gelegen appellation van de Loire ligt Pouilly Fumé. De familie Figeat maakt hier al zes generaties wijn. Met respect voor de natuur - dus zonder gebruik van gewasstimulerende middelen, herbiciden en pesticiden - bewerken vandaag de dag vader en zoon André en Edmond hun inmiddels twaalf hectare bestrijkende landgoed, gelegen in het dorpje Pouilly sur Loire. Het is volledig beplant met sauvignon blanc.De bodem van de wijngaard bestaat uit klei en kalksteen op een onderlaag van vuursteen. De opbrengst per hectare wordt bewust laag gehouden - rond 50 hl/ha - om het terroir zoveel mogelijk tot zijn recht te laten komen in de wijn.
Direct na de oogst worden de streng geselecteerde rijpe vruchtjes ontsteeld en geperst. Dan volgt de gisting in gekoelde roestvrijstalen tanks zodat heel geleidelijk de mooiste aroma’s in de wijn terecht kunnen komen.

Pouilly Fumé Cuvée "Les Chaumiennes"
De Cuvée 'Les Chaumiennes' van André en Edmond Figeat heeft een stuivend aromatische neus met die kenmerkende florale (buxus) tonen. Van smaak is de wijn verkwikkend fruitig, mineralig, levendig en rond met een indrukwekkende frisheid in de afdronk. Dit type wijn komt volledig tot z'n recht als verfijnde begeleider van gestoomde en gepocheerde vis, gerookte zalm en mooie geitenkazen.