FAMILLE ISABEL FERRANDO
CHATEAUNEUF DU PAPE

Famille Isabel Ferrando - Chateauneuf-du-Pape is van ongekende klasse
Isabel Ferrando begon 20 jaar geleden in Châteauneuf-du-Pape. Ze heeft zich in die relatief korte tijd weten te plaatsen in de absolute top in de Rhône. Haar wijnen genieten wereldwijd grote faam en ook worden ze hoog geprezen in de verschillende bladen, waaronder met 97 punten in de Wine Spectator en wel 100 punten bij Parker!

Initieel geïnspireerd op het klassieke systeem in Bourgogne, bracht de familie haar Chateauneuf-du-Pape rouge als 3 verschillende single vinyard wijnen uit. Vanaf de oogst van 2020 zijn zij overgestapt op een andere klassieke werkwijze, namelijk die van Châteauneuf-du-Pape zelf: één enkele blend.

Alle wijngaarden worden biologisch / bio-dynamisch bewerkt en in de kelder hebben ze de overstap gemaakt naar grotere eiken vaten en amforen voor rood en glazen vaten voor wit, wat nog puurdere wijnen oplevert. Ook maken zij nog de plot-specifieke wijn, hun ‘gems’.

Côtes du Rhône rouge Beatus ille
Heerlijk toegankelijke en sappige Côte du Rhône van grenache, syrah en cinsault.

Côtes du Rhône blanc Stella Ducit

Plezierige en ongecompliceerde wijn van clairette van jonge stokken.

Chateauneuf du Pape Classique
Gemaakt van grenache (85%), cinsault (5%), syrah (5%) en mourvedre (5%) geeft deze wijn alles wat u van een klassieke Chateauneuf mag verwachten: breed met boeiende nuances. In de smaak vinden we laurier, viooltjes, truffel, kruiden en pruimen en de afdronk is zijdezacht en blijft minuten lang in de mond achter.

Châteauneuf-du-Pape Blanc

Gemaakt van rousanne en clairette. Gecombineerde vinificatie: deels in glas en deels in foudres van 1200 liter. Een complexe wijn met veel lengte en balans.

Châteauneuf-du-Pape blanc Clairettes
100% clairette van stokken uit 1940 de knisperend, laatrijpende druiven geven. Mineraal en fris. Wordt alleen in Magnum geproduceerd, slechts 800 stuks per jaar.

Chateauneuf du Pape Isabel Ferrando «Colombis»
Deze top-cuvée komt van een apart perceel, gelegen in het westen van Chateauneuf die beplant is met 60 jaar oude grenache-stokken.Het kleine perceel wordt omringd door oude eiken en olijfbomen.
Bij deze mondvullende wijn staat elegantie voorop. Zijdezachte tannines, aroma’s van zwart fruit, laurier en mineralen en een heerlijke afdronk maken deze wijn tot een onvergetelijke.

Châteauneuf-du-Pape F601
100% cinsault van stokken van bijna 100 jaar oud. Absoluut unieke wijn waarvan slechts 800 flessen per jaar worden geproduceerd.

 


Isabel Ferrando