ZWITSERLANDCheval Blanc*** | Basel
| 2022
De sympathieke Peter Knogl kookt in dit intieme chique restaurant met slechts 8 tafels, de sterren van de hemel. Wij aten een selectie van het menu (à la carte). De 4 amuses waren al een traktatie: een oester met yuzu en mandarijn, een sushi van tonijn met avocado, krab met vadouvan en krokante rijst en rode garnalen met jalapeno. Daarna een werkelijk schitterende foie gras, zowel qua smaak als presentatie, langoustine met citroen en curry Madras en groene appel gevolgd door zeetong met truffel en madeirasaus. Wij genoten enorm van de werkelijk perfecte gerechten en de sublieme bediening. Alleen een beetje jammer dat een aantal sauzen binnen het menu eenzelfde kleur en schuimige structuur hadden.
www.chevalblancbasel.com/fr


Brasserie Les Trois Rois | Basel 2022
In het chique grand hotel Les Trois Rois***** vinden we naast het restaurant Cheval Blanc*** ook deze brasserie. De knusse brasserie heeft grijs/blauwe muren en veel houtwerk. Wij genoten van een 3-gangen menu van €105,- met daarin een bisque de homard, fregola sarda (pastasoort uit Sardinië) met truffel, hazelnoot en topinamboer, gegrilde langoustines en suprème de Bresse. Wij dronken er een lokale chasselas en pinot noir bij. Prima keuken, maar wel prijzig!
www.lestroisrois.com/fr/restaurants/brasserie


Le Berceau des Sens* | Lausanne | 2022
Dit sterrenrestaurant bevindt zich in de Hotelschool van Lausanne (EHL). Bijna de gehele brigade bestaat uit leerlingen van deze beroemde school. De lunch (3 gangen keuzemenu €85,-) bestond voor ons uit sneeuwkrab in een open ravioli, een marbré van skrei met risotto en gerookte zwarte knoflook, coquilles omwikkeld met colonnata spek en parelhoen met zoete aardappel, een roos van daikon en dragon. We dronken er een glas rosé champagne van Laurent Perrier en een glas Carmes Haut Brion bij. De bediening is nog een beetje schuchter en met de gerechten wordt er op safe gegaan, maar met de toekomstige lichting hotello’s zit het wel goed!
www.berceau-des-sens.ch


Le Bistro | Genève| 2022
In het Royal Manotel bevindt zich restaurant l’Aparte* met slechts vier tafeltjes. Dezelfde brigade onder leiding van chef Armel Bedouet is verantwoordelijk voor de naastgelegen Le Bistro. Hier geniet je van populaire gerechten als oesters, tartaar, foie gras, kalf met schorseneren en ossenhaas in een modern jasje. Uitstekende keuken en dito bediening.
www.hotelroyalgeneva.com/fr/le-bistro.html