ZWITSERLAND
Cheval Blanc*** | Basel | 2022
De sympathieke Peter Knogl kookt in dit intieme chique restaurant
met slechts 8 tafels, de sterren van de hemel. Wij aten een selectie
van het menu (à la carte). De 4 amuses waren al een traktatie:
een oester met yuzu en mandarijn, een sushi van tonijn met avocado,
krab met vadouvan en krokante rijst en rode garnalen met jalapeno.
Daarna een werkelijk schitterende foie gras, zowel qua smaak als presentatie,
langoustine met citroen en curry Madras en groene appel gevolgd door
zeetong met truffel en madeirasaus. Wij genoten enorm van de werkelijk
perfecte gerechten en de sublieme bediening. Alleen een beetje jammer
dat een aantal sauzen binnen het menu eenzelfde kleur en schuimige
structuur hadden.
www.chevalblancbasel.com/fr
Brasserie Les Trois Rois | Basel 2022
In het chique grand hotel Les Trois Rois***** vinden we naast het
restaurant Cheval Blanc*** ook deze brasserie. De knusse brasserie
heeft grijs/blauwe muren en veel houtwerk. Wij genoten van een 3-gangen
menu van €105,- met daarin een bisque de homard, fregola sarda
(pastasoort uit Sardinië) met truffel, hazelnoot en topinamboer,
gegrilde langoustines en suprème de Bresse. Wij dronken er
een lokale chasselas en pinot noir bij. Prima keuken, maar wel prijzig!
www.lestroisrois.com/fr/restaurants/brasserie
Le Berceau des Sens* | Lausanne | 2022
Dit sterrenrestaurant bevindt zich in de Hotelschool van Lausanne
(EHL). Bijna de gehele brigade bestaat uit leerlingen van deze beroemde
school. De lunch (3 gangen keuzemenu €85,-) bestond voor ons
uit sneeuwkrab in een open ravioli, een marbré van skrei met
risotto en gerookte zwarte knoflook, coquilles omwikkeld met colonnata
spek en parelhoen met zoete aardappel, een roos van daikon en dragon.
We dronken er een glas rosé champagne van Laurent Perrier en
een glas Carmes Haut Brion bij. De bediening is nog een beetje schuchter
en met de gerechten wordt er op safe gegaan, maar met de toekomstige
lichting hotello’s zit het wel goed!
www.berceau-des-sens.ch
Le Bistro | Genève| 2022
In het Royal Manotel bevindt zich restaurant l’Aparte* met slechts
vier tafeltjes. Dezelfde brigade onder leiding van chef Armel Bedouet
is verantwoordelijk voor de naastgelegen Le Bistro. Hier geniet je
van populaire gerechten als oesters, tartaar, foie gras, kalf met
schorseneren en ossenhaas in een modern jasje. Uitstekende keuken
en dito bediening.
www.hotelroyalgeneva.com/fr/le-bistro.html
Le Grill | Gstaad | 2023
De rotisserie van het wereldberoemde Gstaad Palace Hotel wordt veelal
bezocht door vaste gasten die hier elk jaar resideren. Het decor,
de ligging, de bediening en de sfeer zijn werkelijk fantastisch. Wij
genoten van Carpaccio van Loup de Mer, Foie Gras, Filet de Bœuf
Simmental met een heerlijke jus de veau en Langoustines met groenten
van het seizoen en witte rijst. Dit gerecht had werkelijk kraak nog
smaak maar dit euvel werd vakkundig opgelost door de excellente maître.
Rijst, aubergine en courgette werden aan tafel op smaak gebracht met
kruiden en een inderhaast gebrachte saus. We dronken er een glas champagne
en een fles Echo de Lynch Bages bij. Heerlijke avond beleefd maar
je moet wel een bijzonder dikke portemonnee meenemen!
www.palace.ch