PORTUGAL


Casa de Cha da Boa Nova* | Leça de Palmeira | OKT 2017
Prachtig tussen de rotsen aan zee gelegen restaurant van top kok Rui Paula. 3 prachtige amuses openen het lunchmenu van €125,-. Daarna volgden 7 gangen. Achtereenvolgens een plaatje van een bord met een oester met pareltjes gedrapeerd voor de schelp die is gevuld met rauwe tonijn en dille. Rode garnaal uit de Algarve in een heerlijke champignonbouillon. Vervolgens een hommage aan de visser, daarna koolvis met plankton en percebes, een stukje tong met curry en kokosnoot (super!), calamares met een sauce Bordelaise en gebakken rijst en het dessert in drie gangen geserveerd. Een heerlijke lunch waarbij we eindelijk weer eens een aantal prachtige open wijnen konden kiezen die geserveerd werden door een zeer gemotiveerde niet te opdringerige sommelier.
www.casadechadaboanova.pt

O Gaveto | Matasinhos | OKT 2017
Traditioneel visrestaurant in de beste zin des woords. Wat je hier ook eet, oesters, sardines, kreeft etc. alles is erg lekker. Zeer vriendelijke bediening en zeer betaalbare wijnen op de kaart!
www.ogaveto.com

Os Lusiadas | Matasinhos | OKT 2017
Nog een perfect restaurant in dit stadje, 8 km buiten Porto, met z’n ontelbare visrestaurants. Prachtige plateaus de fruits de mer en alles wat er verder uit zee komt. Wij genoten van percebes (ganzemossel), oesters en een langouste. Mooie wijnkaart en zeer goede bediening die nog alles aan tafel uitserveert.
www.restaurantelusiadas.com



Porto

Cantinho do Avillez | Porto |OKT 2017
Dit restaurant is van sterren kok José Avillez (Belcanto** Lissabon). Het is een buitengewoon sfeervol restaurant met een kaart met leuke gerechten zoals o.a. gemarineerde coquilles met rijst en champignons, gazpacho, gefrituurde groene bonen met tartaarsaus, half rauwe tonijn met oriëntaalse groenten en octopus met zoete aardappel. Zeer betaalbaar en een interessante wijnkaart met een groot aantal wijnen per glas.
www.cantinhodoavillez.pt

Toscano | Porto | OKT 2017
Leuk Italiaans restaurant met een groot aantal bekende gerechten: lasagna, verse pasta, risotto, ossobuco en natuurlijk pizza’s. De meeste gerechten vonden wij aan de hartige kant.