DUITSLAND



Berlijn

BOCCA DI BACCO | BERLIJN | APR '17
Een heerlijk adres in de Friedrichstrasse in het centrum van Berlijn. Perfecte Italiaanse keuken, goede bediening en mooie wijnkaart. Reken op €75/100,- per persoon.
www.boccadibacco.de



Dresden


KASTENMEIERS | DRESDEN | APR '17
Onlangs werden we door Hubrecht Duijker attent gemaakt op restaurant Kastenmeiers in Dresden. Patron-cuisinier Gerd Kastenmeier serveert voornamelijk visgerechten in dit 240 jaar geleden herbouwd wit paleisje pal tegenover het museum Albertinum. Wij begonnen met sevruga kaviaar (€25,- voor 20 gram) en bestelden daarna het cantharellen menu van €48,-, hetgeen bestond uit cantharellen met black tiger garnalen, risotto met cantharellen en calamaris, heilbot met cantharellen en een dessert van chocolade en tonkabonen crème brûlée. Een absolute aanrader dit restaurant in deze zo prachtig gerestaureerde stad.
www.kastenmeiers.de


Moezel


SCHANZ | PIESPORT | MOEZEL | NOV 2016 | **
Dit **restaurant is strak en modern ingericht. Thomas Schanz is de chef en vader en moeder Schanz assisteren in de receptie en het naastgelegen hotel. Wij kozen het 6-gangen menu van €133,- (voor hotelgasten geldt een speciale prijs voor diner en overnachting). De drie amuses waren al direct van grote klasse: scheermes met wat groenten, een truffeleitje en tartaar van zwaardvis in gelei met wasabi. Als eerste gang carpaccio van ganzenlever met ingedikte druivenmost en sherrygelei en een beetje parmezaan. Daarna achtereenvolgens in kardamom gebraden Jacobsmossel met broccoli, zeeduivel met venkelpuree, fricassee van kreeft met lychee en knapperig Bündnerfleisch, tarbot met paksoi en een dessert van Granny Smith sorbet met macadamiacréme en koffieschuim. Alle gerechten werden wonderschoon gepresenteerd en waren geweldig van smaak. Een ontdekking!
www.schanz-hotel.de