|
DUITSLAND
Berlijn
BOCCA DI BACCO | BERLIJN | APR '17
Een heerlijk adres in de Friedrichstrasse in het centrum van Berlijn.
Perfecte Italiaanse keuken, goede bediening en mooie wijnkaart. Reken
op €75/100,- per persoon.
www.boccadibacco.de
Dresden
KASTENMEIERS | DRESDEN | APR '17
Onlangs
werden we door Hubrecht Duijker attent gemaakt op restaurant Kastenmeiers
in Dresden. Patron-cuisinier Gerd Kastenmeier serveert voornamelijk
visgerechten in dit 240 jaar geleden herbouwd wit paleisje pal tegenover
het museum Albertinum. Wij begonnen met sevruga kaviaar (€25,-
voor 20 gram) en bestelden daarna het cantharellen menu van €48,-,
hetgeen bestond uit cantharellen met black tiger garnalen, risotto met
cantharellen en calamaris, heilbot met cantharellen en een dessert van
chocolade en tonkabonen crème brûlée. Een absolute
aanrader dit restaurant in deze zo prachtig gerestaureerde stad.
www.kastenmeiers.de
Moezel
SCHANZ | PIESPORT | MOEZEL | NOV 2016 | **
Dit **restaurant
is strak en modern ingericht. Thomas Schanz is de chef en vader en moeder
Schanz assisteren in de receptie en het naastgelegen hotel. Wij kozen
het 6-gangen menu van €133,- (voor hotelgasten geldt een speciale
prijs voor diner en overnachting). De drie amuses waren al direct van
grote klasse: scheermes met wat groenten, een truffeleitje en tartaar
van zwaardvis in gelei met wasabi. Als eerste gang carpaccio van ganzenlever
met ingedikte druivenmost en sherrygelei en een beetje parmezaan. Daarna
achtereenvolgens in kardamom gebraden Jacobsmossel met broccoli, zeeduivel
met venkelpuree, fricassee van kreeft met lychee en knapperig Bündnerfleisch,
tarbot met paksoi en een dessert van Granny Smith sorbet met macadamiacréme
en koffieschuim. Alle gerechten werden wonderschoon gepresenteerd en
waren geweldig van smaak. Een ontdekking!
www.schanz-hotel.de
|
|