DOMAINE ESTRADE
COTES DE GASCOGNE

Het Domaine Estrade ligt in het prachtige middeleeuwse dorpje Fourcès in het departement Gers. De bodem van het wijngoed bestaat voornamelijk uit zand en klei.
Désiré Estrade begon in de zestiger jaren met de wijnbouw, tegenwoordig zijn het zijn kleinzonen Rémy en Eric. Het domein is 45 ha groot en de wijnstokken hebben een leeftijd van 30/40 jaar. Slechts 10 ha zijn beplant met rode druiven: tannat, cabernet-franc en merlot, de rest met witte variëteiten zoals colombard, gros manseng, petit manseng en ugni-blanc.
Na de pluk die hoofdzakelijk ’s nachts plaatsvindt, volgt de vinificatie. Na de pluk blijven de druiven enkele uren weken in roestvrij staal zodat de aroma’s optimaal geëxtraheerd kunnen worden. Hierna wordt tot persing overgegaan en blijft de most enkele dagen op lage temperatuur om nog meer delicate aroma’s te kunnen “vangen”, hierna volgt de gisting die zorgt voor aromatische, zachte wijnen.

Cotes de Gascogne Blanc
Een intens en heerlijk fruitparfum. De combinatie van de druiven colombard en ugni-blanc zorgt voor een wijn met een smaak vol exotisch fruit, verkwikkende frisse zuren en een goede lengte.

 

 




Rémy Estrade