ERADUS WINES
AWATARE VALLEY

Vlakbij het plaatsje Seddon, in de Awatare Valley (Marlborough) liggen de prachtige wijngaarden van Eradus Wines. Het microklimaat (weinig regen, veel zon en 's zomers koele nachten) en de bodem lenen zich uitstekend voor het specifieke karakter van de Nieuw Zeelandse wijnen. De arme rotsachtige grond zorgt voor de zo typische mineraliteit en grassige tonen.
In 2004 nam Michiel Eradus, samen met zijn vrouw Hanna, het domein over van zijn vader Har, die het wijngoed in 1982 startte nadat hij vanuit Nederland was geemigreerd. De produktie komt van de 12 ha eigen wijngaarden (pinot noir, sauvignon blanc en pinot gris).

De wijn wordt gevoerd door beroemde restaurants als de Fat Duck*** in Londen,
Chez Panisse
*** in San Francisco, Nobu en Jamie Oliver’s Fifteen in Melbourne.

Eradus sauvignon blanc
Een rijke neus met tonen van citrus, vers gemaaid gras, kruisbessen en perzik. De smaak is mondvullend, complex, sappig en mineraal en de lange afdronk fris en zuiver. Kortom een optimaal rijpe wijn die volledig in balans is. Te consumeren tussen nu en 18 maanden.

Eradus pinot gris
Heerlijke wijn met een zachte textuur, rijk van smaak met aroma’s van perzik en peer.

Eradus pinot noir
In het bouquet een hint van tabak, pruimen en aardbei en in de smaak zwart fruit, kruidentonen en zachte tannines en verrukkelijke fruitzuren die nog lang natalmen in een boeiende afdronk.


Eradus Sticky Micky
Een verfijnde dessertwijn met rijke en zoete tonen van honing, sinaasappel en abrikoos. Complex bouquet en mooie balans met frisse en verfijnde zuren die zo typisch zijn voor de Sauvignon Blanc.

 

 
Michiel en Hanna Eradus
met de kinderen