DOMAINE VINCENT DAUVISSAT
CHABLIS

Onder leiding van Vincent Dauvissat is het domein uitgegroeid tot één van de allerbeste producenten van Chablis. Eerder gesteund door zijn vader René en sinds 2010 door dochter Etiennette en zoon Gislain, weet Vincent door uitstekend wijngaard-management en een decente inbreng van hout, Chablis’ te maken die gekenmerkt worden door een weinig geëvenaarde complexiteit en smaakintensiteit. Verder hebben de wijnen een puurheid zoals je die maar zelden tegenkomt.
De ruim 11 ha. wijngaard zijn verdeeld over twee Grands Crus (Les Preuses en Les Clos) en drie Premiers Crus (Sechets, Vaillons en La Forest). Bij de oogst worden alleen gezonde, rijpe druiven met de hand geplukt. In hun jeugd zijn de wijnen vaak nog enigszins gesloten, maar na enkele jaren flesrijping openbaart zich een breed en diep palet aan aroma’s, primair afkomstig van de diverse terroirs, met veel fruit, mineralen en een delicate houttoets.

Chablis
Deze wijn geurt naar wit fruit en mineralen. De smaak is vol met elegante zuren en een prettige sappigheid.

Chablis 1er Cru
In het bouquet bloemen en rijp wit fruit. De smaak is vol, zuiver, met mooi verweven zuren. Een schoolvoorbeeld van hoe een Chablis moet smaken. Een verrukking in het glas!

Chablis Grand Cru "Les Clos"
De wijn is goudgeel. Verfijnd bouquet, delicaat en met minerale elementen. Volle, geconcentreerde smaak, perfecte integratie van fris en fruit. Een grote wijn met diepgang, stijl en schakeringen.

 

 

 


Geridderd als Pilier de Chablis door
René Dauvissat, 1983Etiennette en Vincent
D