DOM. DE LA CORNASSE
BEINE

Het Domaine de la Cornasse is gelegen in het plaatsje Beines, even ten noordoosten van Auxerre. Dit familiedomein is eigendom van de familie Geoffroy. Alain Geoffroy leidt Domaine Geoffroy, terwijl zijn twee dochters Cathy en Nathalie, Domaine de la Cornasse runnen. Dit kleine domaine produceert slechts twee wijnen, een Chablis en een Chablis 1er Cru Beauroy. De wijnen worden zeer traditioneel gevinifieerd, waarbij alle typische kenmerken van het terroir zoveel mogelijk tot uitdrukking komen.
De wijnen van Domaine de la Cornasse liggen op de kenmerkende kimmeridgien bodem, wat de wijnen een hoge dosis frisheid, finesse en mineraliteit geven.
De Chablis van Domaine de la Cornasse krijgen geen houtopvoeding, maar worden in roestvrijstalen tanks vergist en opgevoed. Dit maakt de Chabliswijnen van de la Cornasse elegant en prettig drinkbaar.

Chablis
Deze verkwikkende, elegante wijn is zeer kenmerkend voor een Chablis. Ze is soepel met frisheid en sap. Heerlijk!

Chablis 1er Cru Beauroy
Deze 1er Cru komt van 40 jaar oude stokken. In het bouquet treffen we bloemen en fruit. De smaak is vol, breed en zuiver, kortom een wijn die perfect in balans is. Bewaarpotentieel 5 tot 10 jaar.