DOMAINE CONFURON-GINDRE
VOSNE ROMANEE

François en Claudine Confuron Gindre komen beiden uit een familie van wijnmakers. Zij begonnen hun bedrijf in 1989 met slechts twee hectaren. Tegenwoordig exploiteren ze bijna 11 ha wijngaard verdeeld over drie gemeenten Gevrey Chambertin, Vosne Romanée en Nuits Saint Georges.

In 1996, na de pensionering van zijn ouders , “erft” François Confuron een stukje Echezeaux (Grand Cru) en een stukje Les Brulées (1er Cru). Deze wijnstokken zijn 50 tot 90 jaar oud. De wijnen van deze cru’s rijpen in nieuwe vaten, terwijl de villages in vaten van 2 jaar en ouder worden opgevoed. Na 18 maanden rijpen worden de wijnen gebotteld.

Vosne Romanée
Een gewoon goede wijn met een middelrode, heldere kleur. In neus en smaak tabak en hout en iets van rode vruchten. Intense, rijke mondvulling, verfijnd en soepel. Zachte kruiden en iets van vanille omlijsten het geheel.

Vosne Romanée 1er cru Les Chaumes
Een wijn met een intens kruidige geur en het aroma van zwarte bessen en bramen. Zijdezacht en mondvullend en een zweem van eiken in de afdronk.

Echezeaux Grand Cru
Een zeer charmante, toegankelijke maar toch stevige wijn met zachte tannines. Zijn prachtige expressieve bouquet van kersen, aardbei en bessen wordt gekenmerkt door volle, rijpe en elegante elementen. Het karakter is zacht doch opvallend krachtig met een donkerrode kleur. Deze rode wijn rijpt op nieuwe eikenhouten vaten.

 

 


Francois Confuron