DOMAINE ALAIN CHAVY
PULIGNY MONTRACHET

Er zijn maar weinig dorpen in de Côte d´Or die zo beroemd zijn als Puligny-Montrachet, de thuisbasis van enkele van de meest geprezen wijngaarden ter wereld. Tot één van de beste producenten wordt Alain Chavy gerekend.

Zijn domein is 7 ha groot. Hij heeft een prachtige gewelfde kelder waarin de wijnen optimaal rijpen. Hij beperkt de bâtonnage tot een minimum en gebruikt slechts voor 25% nieuwe eikenhouten vaten, De wijngaarden hebben een leeftijd van tussen de 45 en 55 jaar, De grond bestaat uit klei en kalk met daaronder enkele meters kalkrots met een hoog ph-gehalte. De rendementen bedragen nooit meer dan 45 hl per ha. Door de hoge ligging hebben de stokken een betere expositie t.o.v. de zon, de oostenwind heeft een verkoelende en zuiverende werking op de wijnstokken en de bodem zorgt bovendien voor mineraliteit. De wijnen krijgen een opvoeding op vat van ongeveer 15 maanden.

De witte wijnen zijn rijke, complexe minerale wijnen, krachtig en zuiver, met aroma’s van geconfijt fruit, noten en acacia- en lindebloesem. Bovendien kunnen ze zeer goed ouderen.

Puligny Montrachet 1er Cru « Folatières »
Een wijn met rijke schakeringen in parfum en smaak. Raffinement, elegantie en mooie zuren verkeren hier in absolute harmonie. Zeer verfijnd, met delicate tonen van honing, acacia, lindebloesem en geconfijt fruit. Een cru die wel enige tijd nodig heeft voordat u er optimaal van kunt genieten.

 


Alain Chavy