AZIENDA AGRICOLA FILIPPO BROCCARDO
MONTFORTE D'ALBA

Piemonte is het beste wijngebied van Italië en is gelegen ten zuiden van Turijn. Er komen een aantal van de allerbeste wijnen van Italië vandaan. Piemonte heeft, terwijl het qua omvang maar het vijfde wijngebied van Italië is, wel het hoogste aantal DOC’s en DOCG’s van Italië: maar liefst 18 DOCG’s en 41 DOC’s! De wijnbouw is in Piemonte relatief kleinschalig gebleven, daardoor zijn er nog veel kleine familiebedrijven waar kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Barolo is één van de meest exclusieve wijnen die gemaakt worden.
Al sinds 1860 spreekt men over Barolo als "wijn van koningen en koning van de wijnen". Filippo, Laura and Federica Broccardo besloten alles dat hen aangereikt werd door hun ouders, grootouders en overgrootouders samen voort te zetten. Hun ongeveer 3 ha wijngaarden liggen in het beste deel van de Piemonte in de dorpen Monforte d’Alba, Barolo en Novello en zijn gelegen op de zuidelijke- en zuidwestelijke hellingen.

Barolo DOCG Azienda Agricola Filippo Broccardo
De kleur is rood/oranje. De smaak mooi krachtig, maar ook fluwelig en zacht, uitgebalanceerd en met veel finesse. De nebbiolo-druiven voor deze Barolo zijn afkomstig van de beste hellingen van de Piemonte. De druiven worden met de hand geoogst en pas na een lagering van 24 maanden op Slavonisch- en Frans eikenhouten vaten en na nog eens 10 maanden rust op fles, komt de wijn op de markt.