AZIENDA BEGALI LORENZO
VENETO

Azienda Begali is 10 ha groot en is gelegen tussen Pedemonte en de heuvels van Castelrotto in de buurt van Verona en het Garda meer. Giordano de vader van de huidige eigenaar begon in de veertiger jaren zijn bedrijf. Tegenwoordig zijn het zoon Lorenzo en echtgenote Adriana die verantwoordelijk zijn voor het domein en zij worden geassisteerd door zoon en dochter Giordano en Tiliana.

Valpolicella
Het bekende populaire kleine zusje van de Amarone. Elegante, sappige, fruitige rode wijn. Robijnrood van kleur en een verleidelijke geur van rijp rood fruit. In de smaak zachte tannines en een fluwelige afdronk. Gemaakt van de druivensoorten Corvina (60%), Rondinella (35%) en Molinara (5%).

Amarone della Valpolicella
Een traditionele topwijn uit het gebied even ten noorden van de stad Verona. De Amarone della Valpolicella is de beste rode wijn die de Regio Veneto voortbrengt. Deze wijn bestaat uit de druivensoorten Corvina (60%) , Rondinella (35%) en Molinara (5%). De druiven worden gedurende een periode van zo'n 4 maanden, direct na de oogst, eerst te drogen gelegd in goed geventileerde ruimten. De most wordt daarna gedurende 7 à 8 dagen met de schillen geweekt en de fermentatie wordt gedurende een periode van zo'n 6 weken, bij een lage temperatuur langzaam opgestart. Alvorens de wijn op de markt komt, rijpt deze eerst nog 3½ jaar in 20 hl vaten van de Slavonische eik. De wijn is helder granaatrood van kleur en is intens, vol en geconcentreerd van smaak met een vleugje bosbessen, wat rijpe kersen, vanille en indrukken van leer en chocolade. De intensiteit van deze wijn is nauwelijks te overtreffen. Daarnaast kan de wijn gemakkelijk 15 jaar oud worden. Een wijn van grote klasse!