DOMAINE GHISLAINE BARTHOD
CHAMBOLLE MUSIGNY

Chambolle Musigny brengt wijnen voort met een volstrekt eigen persoonlijkheid. Dit komt waarschijnlijk door de bodem, deze is namelijk sterk kalkhoudend met daaronder een harde rotsige ondergrond. Deze grond geeft de wijn zijn delicaatheid. Chambolle produceert de fijnst geurende en meest lieflijke wijnen van de hele Cote de Nuits.
Ghislaine Barthod bezit slechts 7 ha wijngaard en deze bevinden zich geheel in Chambolle Musigny en zijn verdeeld over de a.c. Chambolle en over acht 1er crus. De wijnstokken zijn tussen de 50 en 70 jaar oud en geven prachtige kleine druifjes. Ghislaine is een gedreven charmante persoonlijkheid en één van de weinige vrouwelijke wijnmaaksters in de Bourgogne.
De combinatie van zeer lage opbrengsten (soms slechts 30 hl per ha) en haar passie geven haar wijnen de elegantie, de structuur, de puurheid en het terroir die zo kenmerkend zijn voor een top-Chambolle.
De wijnen van Ghislaine Barthod scoren zeer hoog bij o.a. Decanter, Robert Parker en Bourgogne Aujourdhui.

Chambolle-Musigny
Een tere rode wijn met veel finesse en elegantie, die prachtig in balans is.

Chambolle Musigny Premier Cru

Evenwichtige, verfijnd geurende wijn. Gedistingeerd, harmonieus en elegant in smaak en met een subtiele, gracieuze zijdezachte afdronk.

 

 


Ghislaine Barthod