DOMAINE BAROU
CHARNAS

Het domaine Barou is een klein familiebedrijf dat gelegen is in Charnas in het noordelijke gedeelte (septentrionale) van de Rhône. In 1971 neemt Alexis Barou het risico om te opteren voor biologische wijnbouw. In 1997 neemt zijn zoon Emmanuel het bedrijf over. Na wijnstudies in Orange en Avignon begint hij, samen met zijn echtgenote Marie-Agnès, met de aanplant van nieuwe percelen in Saint Joseph en Condrieu. De huidige oppervlakte van het domaine bedraagt 7 ha en er wordt nog steeds biologisch (dynamisch) gewerkt. De aangeplante druiven zijn viognier, marsanne en syrah.
Door de biologische werkwijze zijn de rendementen zeer beperkt, maximaal 30 hl per ha. Mede door het feit dat de oogst met de hand gebeurt en door de zeer strenge selectie, wordt er een optimale kwaliteit druiven gebruikt.

Vin de Pays des Collines Rhodaniennes Viognier
Deze wijn is een “kleine Condrieu”. Bloemig, complex en intens.

Marsanne Vin de Pays Rhodanien
Heldere lichtgele wijn, met een heerlijke subtiele geur: voorjaarsbloemen, vlier, kamperfoelie en een vleugje hazelnoot. De smaak is vol en rond met accenten van amandelen, abrikozen en perzik. Kortom een heel aangename doordrinker.

Condrieu
Deze Condrieu krijgt een “macération pelliculaire” van 10 tot 12 uur en daarna een alcoholische gisting op vat en een lagering van 9 tot 12 maanden op eikenhouten vat (10% nieuw). Het is een geparfumeerde, geconcentreerde wijn, gemaakt van de viognier-druif, met subtiele aroma’s van abrikozen en perziken. De smaak is bloemig en fijn, met fraicheur, evenwichtigheid en finesse.

Vin de Pays des Collines Rhodaniennes Syrah
Deze Syrah wordt na een koude gisting van 2 dagen op 12°C en een alcoholische gisting van 12 dagen, nog 6 maanden op roestvrijstalen vaten gelagerd. Het is een aantrekkelijke, krachtige wijn met een dieprode, bijna zwarte kleur en een explosief parfum van bessen- en kruidentonen.
Kortom een wijn met een optimale prijs/kwaliteit/plezier verhouding.

Saint-Joseph Rouge
Diep robijnrode wijn gemaakt van de syrahdruif met een zeer krachtige, intense geur en een bouquet van kruiden, vanille, peper en bessen. De smaak is intens met mooie tannines, een voortreffelijke lengte en een ongelooflijke finesse.

Rousanne
De druiven van de roussanne bezitten een lichtroze kleur, zijn klein en delicaat en staan bekend als zeer aromatisch met geuren van bloemen, abrikoos, vijg, meidoorn en kamperfoelie. Deze wijn heeft een lange afdronk met veel finesse en het vermogen om het karakter van de arme kalkbodem te laten weerspiegelen in het glas.

 

 
Emmanuel Barou