DOMAINE JEAN CLAUDE BACHELET
SAINT-AUBIN

In de vallei tussen Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet ligt het wijndorp Saint-Aubin. Al in de 18de eeuw werden hier wijngaarden gecultiveerd door Philibert Bachelet. Tegenwoordig exploiteren Jean-Claude Bachelet en zijn zonen Benoit en Jean-Baptiste een domein dat 9 ha groot is. Er is een grote verscheidenheid aan kleine percelen in de gemeenten Chassagne-Montrachet (4,3 ha), Puligny-Montrachet (1,1 ha) en Saint-Aubin (3,6 ha): ze zijn beplant met pinot noir (50%) en chardonnay (50%). Dankzij de zonen Bachelet is het domein aan een wederopstanding bezig. Benoit heeft bv. stages gelopen bij gerenomeerde wijndomeinen als Bernard Morey en (Anne-Claude) Leflaive. Het kan niet lang meer duren of dit wijndomein zal tot de absolute top van Saint-Aubin gaan behoren.
De wijnen worden op traditionele wijze gemaakt en krijgen een opvoeding van 18 maanden op eikenhout, waarvan 25% nieuw is. De wijnen zijn multi-dimensionaal, hebben concentratie, zijn zowel subtiel als vief maar hebben ook diepte en lengte.

Saint Aubin 1er Cru Blanc
Een zachtfrisse en karaktervolle wijn, zuiver en rond, die duidelijk lijkt op buurman Chassagne. Attractief, elegant en mollig van smaak.

Chassagne les Enceigneres
Fruitige zuivere smaak. Prachtig verweven hout, botertje, pain grillé. Een heerlijke sappige wijn.

Bienvenue Batard-Montrachet
Deze Grand Cru bezit enorme concentratie en kracht. Monumentale wijn die zeer lang nablijft in de mond. Het summum van verfijning en harmonie, met een prachtige combinatie van aromatisch zomerfruit en honing, ondersteund door geraffineerd houtgebruik.

 


Benoit, Jean-Claude en Jean Baptiste