BODEGAS AMEZOLA DE LA MORA
RIOJA

Bodegas Amezola de la Mora is een familiebedrijf dat gesitueerd is in het dorp Torremontalbo in de Rioja Alta op 17 km van Haro.
De bodega werd ooit gesticht in het midden van de 19de eeuw en behoort tot de oudste en mooiste bezittingen van de Rioja.
In 1986 werd de huidige bodega herbouwd midden in de 60 ha grote wijngaard door de broers Iñigo en Javier Amezola de la Mora.
De aangeplante druiven zijn tempranillo, graciano en marzuelo, de grond bestaat voornamelijk uit klei. De wijngaarden liggen tamelijk hoog en profiteren daardoor van een koel klimaat, hetgeen voor frisser en aromatischer druiven zorgt. Bijzonder is ook het feit dat alleen eigen druiven gebruikt worden voor al de geproduceerde wijnen en dat is tamelijk uniek in Rioja.
De wijnen worden gelagerd op zowel Frans- als Amerikaans eiken en hebben een klassiek
karakter, hoewel er op eigentijdse wijze gevinifieerd wordt.
De beide broers zijn inmiddels overleden en Kitty, de weduwe van de in 1999 zo tragisch overleden Iñigo en de dochters Maria en Christina, zijn de huidige eigenaars van dit schitterende bezit.

Rioja Crianza
Een heerlijk glas wijn met in de geur kersen, vanille, fruit en hout, met een stevige ronde smaak en goede zuren en sap, zacht, romig en met rijpe tannines. Kortom een heerlijke ongecompliceerde wijn, die uitnodigt tot een volgend glas.

Iñigo
Een speciale cuvée genoemd naar één van de stichters. Deze wijn wordt in een gelimiteerde hoeveelheid gemaakt en ondergaat een lagering van 8 maanden op mild getoaste Franse - en Amerikaanse eikenhouten vaten.
De smaak is vol, rijp en elegant met een intens kersenaroma. Verder treffen we aroma’s van vanille, tijm en andere kruiden aan.

 

 
Kitty, Maria en Christina


Bodegas Amezola de la Mora